Korsbefruktning

Nu tänker jag prata högt för mig själv igen. Det är ju så min blogg fungerat de första åren. Nu har det blivit nya frustrationer för mig i denna bloggvärld. Det är precis, som när jag var barn. Jag var alltid för liten för att få vara med de som var två till fem år äldre. Det var både flickor och pojkar, som visste att de var äldre än jag var.

Det värsta är, att om jag låtsar att jag är lärd, så kan jag inte stava till de fina orden nu när barndomens lekar inte gäller. Pojkarna som kunde springa så mycket fortare till skogen springer så mycket fortare nu också på ett annat sätt. Samma orientering. Samma kartor men jag får inte vara med.
”Du hinner ändå inte med oss!”
De som yttrade de försmädliga orden lever fortfarande och är 80 år respektive 83. En alldeles för enkel uträkning åt något håll.

Så blev jag 19 år och fick intellektuella problem att hänga med men ingen kunde med att säga det:
”Du hinner inte med oss ändå!”
Ja detta ”ändå” kan ju språkligt kunna placeras på olika ställe i meningen. Innebörden blir den samma och pojkarna har andra namn. Ändå. En av dem hette Lewi och han hade varit före mig på platsen Kölingared. Hur skulle jag kunna glömma hennes tårar en kväll i köket på Hablahesters pensionat:
”Dom försökte ta Missionshuset också!”

Ja, så mäktigt var detta dop i den helige Ande på 30-talet, att det var nära att de nydöpta fick med sig byggnaden också – Guds hus i trä för det liknade ett kapell och inte en kyrka.
Jojo. Nu när ”di store pôjka” kan reda ut begreppen för mig så skall inte jag få vara med! De kommer att springa ifrån mig och vet det av erfarenhet. För jag har tjatat så mycket förut och frågat om historisk/kritisk. Möjligtvis att jag kan få titta på!

Ordet är pentekostal och det har irriterat mig tidigare men nu skall begreppen utredas! Det skall bli mycket spännande! Heja Mikael!

(Den här bloggen skall jag inte ta bort. Det är meningslöst att ta till papperskorgen ikväll efter tankens kranka blekhet. Bloggen kan på tekniskt sätt hoppa ur papperskorgen och komma upp igen som E-post. Kvinnan skall fråga sin man hemma och inte störa männens samtal! Så det så.)

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Korsbefruktning”

  1. Kvinnan skall fråga sin man hemma och inte störa männens samtal! Så det så.)

    Den meningen förstår jag inte Gunnel du kan ju inte mena allvar! Gud kallar vem han vill och det är inte de visa, mäktiga och höga i samhället han väljer utan svaga ´kärl se på Peturs tex…….

    1. Gunilla, tyvärr har det blivit ett slagord i kristna debatter på nätet, att kvinnan skall tiga i församlingen. Några har trott, att jag är kvinnlig präst och till slut måste jag tala om att jag är utbildad arbetsterapeut (omskolad inom sjukvården). Bibeln är mitt intresse.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: