Kvalificerat struntprat

Den som vill deltaga i debatter på nätet får inte bli arg. Den regeln visste jag inget om förrän två år hade gått för mig ute på nätet. Och jag var kroniskt arg det vill säga vreden gick inte över innan solens nedgång. Oandligt med andra ord. Obibliskt.

När jag var som värst arg svarade jag med orden kvalificerat struntprat utan att kunna stava rätt till det ens. Det var illa. En sann nätvän berättade hur det skall stavas. Så nu vet jag det och är tacksam för mänsklig stavningshjälp. Datorn bjuder ju på det om jag bara prövade.
Det är visst en manlig egenskap att kunna tänka logiskt enligt någon uppställning från mellanöstern. Jag vill ändå tänka logiskt med risk att vara okvinnlig. Som om vi helst skulle vara lite charmigt veliga.

I vart fall är det skadligt med dubbla budskap för barn. Föräldrar skall inte säga ett och mena ett annat. Det skapar osäkerhet. Med den enkla utgångspunkten trodde jag, att bibelsajten skulle handla om just vad som står i bibeln och inte hur man nonchalerar det som står där.
”Det som är sant för dig, är inte sant för mig,” var en stående kommentar i avdelningen bibeltolkning. Nej, jag blev inte omtumlad bara. Jag blev arg och sen argare. Och sen avstängd.
I ett logiskt tänkande är det väl föräldrar, som kan mer än tonåringarna inte sant? Svaret var upprepat: besserwisser
I ett logiskt tänkande är väl ändå prästerna lärare för Svenska Kyrkans Unga? Utan att vara präst ville jag vara en andlig moder. Det är enligt bibelns undervisning möjligt och behövligt.

Idag i Stefan Swärds Blogg uttrycker han sin förvåning över åt vilket håll kritiken går över hans teologi. Jag är inte ett dugg förvånad. Den som anser, att Guds ord står över den egna personens tolkningar blir klassad som fundamentalist. Minst sagt.

Det märkliga är, att vi har religionsfrihet i Sverige. Det märkliga är att vi har åsiktsfrihet. Det som inte är bra är om någon håller fast vid Gud, Jesus och den helige Ande, som bibeln lär oss om. Då bör vi marginaliseras.

Stefan Swärds tankar om att bli placerad i ett fack

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: