Urtidens Gud eller morgondagens gud

Boken av den unga prästen Ulla Karlsson kom igår. Jag lovade att läsa noga och ville förstå men kom bara till början att inget offer behövs. Det är hennes åsikt, som hon inte delar med aposteln Paulus. Det luktar ”Samtal med Gud” och jag måste Googla. Där ser jag, att det kommit fler böcker av samme profet:
”Morgondagens gud – vår största andliga utmaning” av Neale Donald Walsch

När debatten var som värst i http://www.bibelsajten.nu var jag tvungen att köpa boken ”Samtal med Gud” för att förstå var debattörerna hämtade sina påståenden.

På mitt köksbord ligger det en kopia från tidningen: ”Svenska Kyrkan” att alla församlingar bör diskutera Ulla Karlssons bok:
”Människa du är någon!”
Är det så konstigt, att jag tappat all respekt för allt vad teologi heter? Var kommer det uttrycket ifrån ”det är bara en episteltext…” eller ”det är bara krig i Gamla Testamentet”?

Jag läste inte så många sidor i boken: ”Samtal med Gud” förrän jag upptäckte, att den gick emot bibelns budskap. Sen åkte den i soppåsen. Så är det att ha mer temperament än vanligtvis andra har.

Urtidens Gud håller sina löften och håller att lita på! Vem morgondagens gud är, tänker jag inte ta reda på. Det är ingen utmaning för en gammal tant, som lärt känna urtidens Gud lite grand!

P.S.
Nu är det kväll och jag vill rekommendera Ulla Karlssons bok för samtal. Den är lättläst och finns att köpa på Recito Förlag AB

Människa du är någon!

Den är en prästs bekännelse om vad som är orimligt att tro på för henne och sen orimligt att tiga med. Kan någon vara präst utan att tro på vad bibeln förkunnar? D.S.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

3 reaktioner till “Urtidens Gud eller morgondagens gud”

    1. Som sagt! Nu är det kväll och jag har läst halva boken. Det som är bra är att Ulla Karlsson inte skyller ifrån sig på den teologiska undervisningens brister. Därför kan det inte bli personangrepp att ifrågasätta förkunnelsen och ritualerna och arbetsmiljön inom Svenska Kyrkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: