Se råmärken flyttar man…

Längtan efter ny kraft är stor i dagens stressade tid. Många är sönderstressade. Många söker vad som helst. Ett litet halmstrå bara till slut. Talet om kärlek, positivt tänkande, energi och gemenskap är så relevant.
Det finns bibelverser, som skrämmer mig. Det är om den tid, då ångesten blir så stor, att människor söker överallt efter Guds ord men finner det inte. Vad kommer det sig? Det är väl inget ovanligt med ångest? Det är väl inget ovanligt med sökande? Och Gud låter ju sig finnas av den som söker! Är det inte så det står?

Det finns usla brunnar i dagens Sverige, som inte kan släcka törsten. Det finns vatten, som ser rent ut men inte är det. Abrahams herdar och Abimeleks blev en gång i tiden osams om vems källan var med vatten. Det är ingen ovanligt med konfliker. Det ovanliga i denna gamla konflikt om äganderätten är vem som var chef. Det var visserligen Abraham som grävt källan. Det är Gud urtidens Gud som stod bakom Abraham, som sände sin son senare i tiden. Denne son hänvisade till Abraham, att han var till före Abraham. Alltså var inte Jesus en Josefs son. Och en bra lärare bara…
Jesus är Guds son.

Det gäller bara tre kapitel idag i 1 Mosebok med början på det 21:a. Där är det inte fråga om ett oskyldigt lamm minsann. Det är fråga om ett sjufaldigt löfte! Läs och begrunda vilka som var vittnen till en uppgörelse om vattnet i brunnen! Det är sju lamm…
Läs sedan kapitel 20. Tänk, om det gäller idag också! Om Abraham i detta avsnitt är en förebild för Kristus och hustrun för församlingen (jag bara leker med tanken), så finns det ett hot mot församlingen (hustrun).

New Age liknar i mycket en församlings innehåll i kärlek, kraft och positivt tänkande men saknar Lammet som försoning för våra synder.

Ta bort påskens budskap om det felfria lammet och sätt in alla möjliga nyandliga rörelser i Kyrkan, så är förvillelsen ett faktum! Så finns kapitel 22 på andra sidan…Nej, du är inte tvungen att läsa. Det är bara ett förslag detta att lära känna källan med levande vatten innan stressen tilltar.

Var finns den andliga kraften?

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Se råmärken flyttar man…”

  1. Så sant Gunnel. Och – hur ska vi presentera Guds lamm och vatten till alla som hungrar och törstar? Förmodligen börjar allt med bön….för vår omgivning.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: