Skrivet av: Gunnel | 12 oktober, 2011

Välsigna Jerusalem

Idag surfar jag som vanligt och kollar mina favoriter. En av dem är Lilly Sofia Jönsson med fjärde väggen. Därifrån brukar det gå att komma vidare i djungeln. Vilken politik har jag själv? ”Politiskt obunden” ser så bra ut ibland i vissa tidningar. Jag för min del är politiskt ambivalent och blev det i mitt föräldrahem. På den tiden var många medlemmar inom frikyrkorörelsen folkpartister. Ändå levde min far som en socialdemokrat i ekonomiska frågor och storebror var socialdemokrat och tänkte i ansvar precis som en företagare. De två var exakt lika trovärdiga. Att roffa åt sig pengar genom fallskärmsavtal var lika otänkbart för båda.

När kom svängningen i Sverige till denna stora egoism? När kom svängningen i Sverige i förhållande till Israel? Sverige skakar i värdegrunden, när var och en blir sin egen gud och bara roffar åt sig för egen vinning. Sverige har inte längre råd att hjälpa en gammal, dement kvinna utan anhöriga i det land hon kommer från! Barn utvisas utan hänsyn till förhållanden. Sprit och narkotika flödar i stället fritt in över landets gränser. Och behövande visas ut…

När hände det att socialdemokratin blev viktigare än budskapet i väckelserörelsen? När hände det att politiker i Sverige fattar världsproblemen bättre än Gud? Jag för min del minns var vi stod på golvet hemma en gång min mor och jag, när jag frågade henne om omsvängningen i Svenska Missionsförbundet. En tidning är ett organ för ledarnas tankar.

Välsigna Jerusalem! Där stod pålen/korset en gång och Guds son dog i vårt ställe. Därifrån utgick sedan hans budskap om frihet för de fångna och hjälp till de fattiga och ett glädjens budskap till alla – i norr, i söder, i öster och i väster.

Tillbaka till bibelns budskap om Sverige skall kunna räddas!

Läs artikenl här


Responses

  1. Skarpögd som vanligt …..

  2. Som alltid skriver du med en skärpa som går genom märg och ben, vrider om smärtar! Tröstar – trots det i sin mångfald – att någon ser, talar och skriver med en skönhet och ärlighet i varje mening , och – med modet att blotta sitt inre, där vi alla möter igenkännandet av oss själva och den tid vi levt och lever i.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: