Grattis Modo

Plötsligt slår det mig. Var det inte Modo som jag skulle lägga min röst på? Och så har jag missat alltihop och sitter bara med en egen utredning om vad som är vänskap. Visst borde jag ställa upp för mina vänner och rösta på Modo? Det finns så många borde. Sen vann dom visst ändå och mina nätvänner i Ö-vik är glada, ser jag på nätet. Så skönt, att dom klarar sig utan mig.

Borde inte jag ha några vänner runt omkring mig och rösta på Frölunda? Har en känsla av att det gått mindre bra för dem. Vibbar ni vet, som jag är så känslig för. Då borde det vara lite mer IRL, om jag stod där med och hejade. När det gäller…

Nej, jag fattar inget av detta Facebook och alla nätvänner. Gilla Gillar inte. En del har närmare tusen vänner att hålla reda på med deras födelsedagar. Å andra sidan håller Mr Facebook reda på alla. Vi får en diskret påminnelse. Det liksom kvittar med mitt engagemang där också. Kul att KG röstat på Modo som vann. Jag är trygg med hans kunskap. Det gäller att rösta på rätt person också. Det är lite personval på nätet också, som skiljer vänner åt. Får jag rösta på Stanley Sjöberg i fortsättningen? Han gjorde visst bort sig någon gång på 80-talet med en avvikande mening. Det skall Stefan Swärd reda ut åt mig och andra. Vi får se hur det går sen. Det gäller att kunna alla böcker de läst också för att rösta på rätt spelare. För inte är de väl åskådare bara?

I vart fall står det i bibeln, att Jesus sitter på faderns högra sida. Men lita på att han är engagerad i vad som händer! Den förste lärjungen, som fick utstå stenkastning för hans skull såg att Jesus stod upp i det ögonblicket….nej, det står inte att Jesus hejade på honom men vi kan ana, att Jesus följde kampen. Vad vinnaren heter kan vem som helst läsa om i Apostlagärningarna. Det är upp till var och en att ta parti för eller emot. Inte bara Modo.

Nu närmar jag mig poängen i dagens Blogg. Jag kan inget om Modo men fick en förfrågan en gång från en nätvän från Ö-vik att rösta på dem. De vann nyss ändå oavsett min röst. Det som är problem är, att det inte går att vara vän med alla hur man än röstar. Det kommer inte att sluta oavgjort. Det går heller inte att vara publik bara. Det handlar om ett deltagande. Jag deltar i livet. Jag deltar på Facebook men kan inte vara vän med alla. Då måste jag fega ur. Ingen kan spela på två planhalvor. Ingen kan vara åskådare till livet. Det lever vi.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Grattis Modo”

  1. 1 Tes 5.
    12Vi vädjar till er, bröder, att sätta värde på dem som har det tyngsta arbetet bland er, som står i spetsen för församlingen och vägleder er. 13Visa dem den största kärlek och uppskattning för allt vad de uträttar. Håll fred med varandra. 14Vi uppmanar er, bröder: tala de oordentliga till rätta, uppmuntra de modfällda, stöd de svaga, ha tålamod med alla. 15Se till att ingen lönar ont med ont. Sträva alltid efter att göra gott, mot varandra och mot alla andra.

    16Var alltid glada, 17be ständigt 18och tacka hela tiden Gud. Gör så, det är Guds vilja i Kristus Jesus. 19Släck inte anden, 20förakta inga profetior 21men pröva allt. Ta vara på det som är bra, 22och avhåll er från allt slags ont.

    Slutönskan
    23Må han som är fridens Gud helga er helt igenom, och må er ande, själ och kropp bevaras hela och oskadda, så att de är utan fläck när vår herre Jesus Kristus kommer. 24Han som kallar er är trofast, han skall åstadkomma det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: