En blivande brud

 

Citat från debatten i FaceBook från den 27:e december:
”Milda makter. Stefan, det här är väldigt humoristiskt. Vad har nu FI med detta att göra? Vilka exempel har du på individer som är traumatiserade av sitt genus, och hur skulle en diskussion om bibelns kvinnor utmynna här tror du? *väntar intresserat på svar*

Ps. Jag tror färre kvinnor blir traumatiserade av sitt genus än av attityder från män som gömmer sig bakom ”viljan att hålla Guds bud” och gör allt för att behålla status q.

GUNNEL! Förlåt att din logg blir arena för detta. Jag försöker hålla mig från tangentbordet men detta blir bara mer och mer vansinnigt, och tillika ganska underhållande.Visa mer

den 27 december kl. 17:49″
 
Det är ju bra om samtalet inte spårar ur innan det börjat ens. Det skall handla om bruden, som följer brudgummen i bibeln var det tänkt. Bibeltexten som jag tänker på är 1 Mosebokens 24:e kapitel. Min egen teologi är hämtad från Psaltaren  psalm 119 och vers 160. Mitt stora intresse är Jesus i texterna uppenbart eller dolt i profetiorna enligt Lukas evangelium kapitel 24. Där handlar slutet av kapitlet om en vandring med en främling en vägsträcka på ungefär 11 kilometer. Den texten är viktig för mig och mitt sökande i Gamla Testamentets skrifter. 
Jag tror att människan fått en fri vilja men inte att kunna välja föräldrar, uppväxtmiljö eller tiden att födas. Om kulturen var annorlunda på Abraham och Saras tid, så fick ändå Rebecka frågan, om hon vill följa en man och gå mot en okänd framtid. Jag tror på Guds ledning men inte, att jag är ett viljelöst kolli utan ansvar.
Gott Nytt År 2011. Det gamla är förgånget. Se något nytt har kommit.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: