Bågen i skyn

Min Blogg är en personlig Blogg utan debattmöjligheter, som jag fattat så småningom. Den får fortsätta att vara på Window Live. Sen följer jag andras Bloggar och mångas kommentarer. Idag hänvisar jag till Anna-Karins kommentar i Mikael Karlendals Blogg.  Vilket år regnbågsflaggan kom till vet jag inte. Jag vet bara, att jag kände mig bestulen på en metafor den tiden.
Nu är jag gammal och har mänskligt sett livet bakom mig. Ingen kan ta ifrån mig mina minnen och upplevelser, som ligger bakåt i tiden. Ingen kan ta ifrån mig min relation till Gud och hans ord. I min slitna första bibel efter konfirmationsbibeln har jag skrivit in datum på de svåra speciella tillfällen, då Gud mitt i mörkret satt upp sin båge på himlen ”end to end”.  För det är ändå större med en hel än en halv regnbåge eller dubbel. En gång var den synlig mitt i vintern. En annan gång mitt i storstaden, där det inte borde vara himmel nog på grund av alla höga hus.
Det står datum och år som 1965, 1972, 1973, 1993. Vid alla dessa tillfällen var det fara för mitt andliga eller fysiska liv. Gud har aldrig försvunnit utan tröstat i rätt stund med sitt löfte och sin närvaro i min personliga kamp.
Noas ark är en förebild för räddning undan all ondska. Noas ark är en förebild till tro på Jesus oavsett hur det ser ut runt omkring i tiden. Jesus hänvisar till hur det såg ut vid den tiden då Noa byggde sin ark efter den ritning han fått av Gud. Så kommer det att se ut en gång till innan Människosonen kommer tillbaka i sin härlighet. Det är fråga om tro på något till synes omöjligt och hålla fast vid den tron.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: