Upprättad

Det finns en lag som fått namnet lex Maria angående att anmäla felbehandlingar inom sjukvården. Det går inte att komma över 50 år efter den felbehandlingen med anmälan. För min del är jag tacksam för den eloge, som jag fått, att jag vågade be sjukvården om hjälp för att kunna hantera mina minnen.
Som kristen har jag haft stora problem med skillnaden på lust att förlåta och å andra sidan detta att inte kunna bli av med minnena av dessa kränkningar. Som kristen är jag upprättad i tron på Jesus Kristus men har ändå fått återfall, när minnena plågat mig. Hade jag förlåtit eller inte?
 
En gång på 70-talet, när jag hade mitt arbete bland missbrukare och så kallade utslagna fick vi tillsammans lyssna på ett bibelstudium om upprättelse. Det blev en aha-upplevelse. Det handlade om uppbyggnad med levande material det vill säga med oss människor sida vid sida på samma grund.
En annan grund kan ingen lägga än den som redan finns Jesus Kristus.
 
På den grunden skulle före detta kriminella och före detta prostituerade, alkoholister och narkomaner stå tillsammans med oss ordentliga, som skött oss hela livet och bilda ett tempel, en församling. Vi skulle ha samma bredd och samma höjd. Ingen skulle breda ut sig på den andres bekostnad för grunden var given två fotstycken av silver med ritningen från 2 Mosebok kap 26. Försoningen finns beskriven redan från början av bibeln och hur den ser ut och vem som gett den. Vi kan bli försonade med Gud, oss själva och andra. Vi kan bli upprättade i tron på Herren.
Vi är den levande gudens tempel enligt ritningen i Gamla Testamentet. Kroppen är ett tempel åt den helige Ande.
 
Den kvällen glömmer jag aldrig!
 

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: