Det obegripliga

Skrivaren förde plötsligt ett sådant oväsen och vägrade mata fram ett papper. Så jag hann sörja värdet av alla färgpatroner och förlusten av tusenlappar, som inte finns. Detta fick dom till och med veta i en affär. Kan man göra så? En ny modell varje år och ett annat system med andra bläckpatroner? Var finns rättvisan mellan dom, som har gott om pengar och dom som inte har det?
 
På kvällen skickade jag ett SOS och tjatade lite om dpi och pixlar, jpg och bra upplösning och fick genast svar.
 
– Jag kan komma över och titta! Råkar ha en ledig kväll.
(Det var bara det att min kväll var över. Det är ett annat problem.)
 
– Vill du, att jag förklarar detta med pixlar per tum för dig?
(Visst, men det borde vara på en morgon, när det går att tänka klart en stund.)
Så frågade killen, storebrors barnbarn glatt. Sen förde vi över mina gamla bilder till hans dator. Det räcker för mig att 600 i ett sammanhang blir bra av något slag och pixlarna får bli därefter i tusental. Jag behöver inte begripa allt.
 
Vi skulle ju lyssna på eländet i skrivaren först och främst. Det tog vi sist. Det går att förtränga allt tråkigt en tid. Han fick lyssna på detta oväsen, gjorde ett klick på datorn i en rätt ruta och allt fungerade igen!
 
Jag behöver inte kunna begripa allt! Och i vilken ruta jag råkat komma in på fel rad tidigare.
 
Inte begriper jag något av ett kärnkraftverk heller men illustrationen gjorde mig glad i denna Blogg nedan bergmansbryderier. För den ritningen om tabernaklet har jag studerat noga och vet att den fungerar 3500 år senare idag. Jesus är den utförda ritningen till ett tabernakel, där Gud ville och vill uppenbara sin härlighet. Jesus är det tabernakel från Gud, som kom ner till oss människor från höjden – detta tabernakel som sen kallades tempel.
Ingen förstod då vad Jesus menade med att templet skulle rivas ner och byggas upp igen på tre dagar. Efteråt förstod hans lärjungar, att han hade talat om sin egen kropp som templet.
Apostlarna fortsatte att visa på att kroppen är ett tempel åt den helige ande, som vill bo i oss. Dom fortsatte att utveckla sanningen om Guds tabernakel i andra Moseboken till att vi är upprättade i Kristus till ett heligt tempel tillsammans där Gud vill visa sig och bo.
 
Jag behöver inte kunna förstå allt. Vet bara att det fungerar.
 
 
 

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: