Obed Del 3

Ruts bok 4:14 och Matt kap 1:5 egen plan.

Kopiering från mitt eget inlägg i ”Anta Utmaningen” via Facebook den 30:e maj år 2021.

”Då sade kvinnorna till Noomi: ”Välsignad vare HERREN, som idag inte har låtit dig vara utan en återlösare. Må hans namn bli prisat i Israel!”

Välsigna Israel som gav oss en son av Davids hus! Rut födde en son men det är ersättningsteologi att hylla henne (för hennes arbete…). Noomi var inte ens biologisk släkt med Obed men Obed kallades Noomis son. Välsigna Israel som gav oss en son och Guds ord till frälsning! Låt inte krigen i Mellersta Östern lamslå tankarna om vems fel det är! Bibeln berättar om Jakobs nöd att den kommer. Men vi får leva under blodets beskydd.

Tacka Gud för Lammet – Lammet som blev herde…

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

3 reaktioner till “Obed Del 3”

  1. Intressant är att enligt Petrus ska hela jorden bli Abrahams ättlingars det är förstås Jesus som är den ättlingen som ser till att hela världen blir Herrens folks arvedel. (Apg 3:25)

    Paulus säger detsamma Rom. 4 tex 4;13 Det var inte genom lagen som Abraham eller hans efterkommande fick löftet att ärva världen

    Det verkar som att i och med Jesus är Abrahams anspråk på Kaanans land utvidgat till hela världen. Det är ju också därför du och jag idag är kristna och inympade i Gudsfolket.

    Det är så spännande att den viktigaste av alla Abrahams ättlingar, Jesus, har så många utländska kvinnor i släkten, dessutom två prostituerade, Tamar som bara gör det en gång för att lura svärfar Juda, Rahav som är det tills Jeriko intas. Dessutom verkar bilogi vara oviktigt, det är hjärtat som räknas.

    1. Tack för ditt svar, Alma-Lena! Visst behöver vi upprepa detta att det är genom tro som vi bli rättfärdiga, rättfärdiggjorda! Visst är detta nödvändigt att studera ”kartan” och se hur Jesu rike är gränslöst! ”Hans rike inga gränser vet. Det är av evighet.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: