Likes

Det ser så konstigt ut, att jag undrar över stavningen till och med på rubriken. Så är det att ha svårt för stavning! På svenska heter det ”Gilla”.

Det blir sällan några ”Gilla” på mina inlägg. Andra skriver något om nästan ingenting och får massor för de har så många som gillar dem på Facebook. Bibeln säger, att man inte skall ävlas över att få vänner. Jag har inte kollat Bibel 2000 vilka ord som gäller numera för begreppet att inte ”stå efter”…

Profeten Jeremia hade inga vänner kvar, för han talade bara det Herrens sagt till honom att säga. Jo, han hade en vän kvar och det var hans sekreterare Baruk. Han stod kvar troget som vän och medarbetare. När ett stort handskrivet arbete blev strimlat och kastat i en eld av kungen fick Baruk skriva om alltsammans utan att klaga och Jeremia dikterade en gång till. Samma ord.

Så tog vännerna slut men sanningen fanns kvar. Köp gärna boken och läs av författaren Peter Halldorf:

”Alla himlen fåglar har flytt – Profeten Jeremia i sin egen tid och vår tid”

Detta är mitt livs första så kallade tegelsten på 797 sidor. Jag närmar mig slutet och har kommit till en sida, där jag inte håller med författaren – eller undrar hur han tänker i vart fall. Kvar är ju bibeltexterna utan tolkningsföreträde. (Det begreppet lärde jag mig först i början av år 2000 – ”vem har gett er tolkningsföreträde,” skrev en präst som en fråga i en debatt.)

Slut för idag!

 

 

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: