Gud som ende byggHERREN

Gud som ende byggHERREN
En kort koncist sammanfattning av vad bibellärare visat mig under åren. Under alla åren har jag haft möjlighet att pröva deras undervisning mot bibelns texter. Jag som kvinna undervisar inte utan berättar bara vidare vad jag hört och sett.

Allt som behöver göras för detta kyrkbygge i vår tid är redan gjort. Grunden är redan lagd. Måtten är redan givna. En person får varken vara bredare eller högre än någon annan. Ingen kan breda ut sig på den svagares bekostnad. Ritningen till kyrkbyggen är given en gång för alla. Sida vid sida står vi upprättade i Kristus med all kvistighet, som finns i materialet från början. Det är Gud själv som drar över allt med sin härlighet och nåd. Likt guldet.

Detta går att begrunda noga från 2 Mosebok kap 26:15-30. Det var två fotstycken av silver. Ingen kan stå på ett ben i längden och bara hålla sig till Nya Testamentet. Grunden för upprättelse sätts under vårt liv inte som en sort lära utan som försoningsgrunden av blod genom ett givet offer.
Vi är den levande Gudens tempel, om vi låter oss uppbyggas på den givna grunden!
1 Kor 3:17, 1 Kor 6:9, 2 Kor 6:16

Varför får då inte prästen breda ut sig på den svages bekostnad?
Svar: Därför att prästen är upprättad på exakt samma grund – två fotstycken av silver bildligt talat. Det är ingen värdeskillnad mellan de två fotstyckena. Ingen kan som sagt stå på ett ben i längden. Och guldet bjuder Herren på. Det är hans nåd alltsammans att vi blir rättfärdiggjorda genom tro på Jesu död och uppståndelse.

Varför skall inte någon kunna sticka upp högre än alla andra?
Svar: All kunskap och vishet finns i Kristus enligt Efesierbrevet kap 1 och Kolosserkapitlet 2. Allt finns givet i Kristus för alla, som vill stå där!

Det står mycket om män i bibeln och skillnad i tjänster. Män har mer muskelmassa för att kunna bygga upp den raserade muren igen. Se Nehemja kapitel 3. Var och en byggde upp vid sitt hus och sträckan därifrån.

Sen kommer dessutom Jesu undervisning i en liknelse om tio jungfrur. Den helige Ande förebildas ofta som olja. Det finns helig ande i bibeln men måste finnas i ens liv också. Det gäller att inte bli överrumplad av brudgummens ankomst, när det är dags för bröllop!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: