försoning.nu

Det är mycket, som inte jag klarar. Sommarvärme till exempel. Det får man inte säga för alla behöver sol och semester. Avkoppling från ett stressigt vardagsliv. Vad kopplar en gammal, rörelsehindrad med chefsegenskaper av från? (Det står i min sjukjournal från 1956, att jag styr och ställer på avdelningen. Ränderna går aldrig ur…)

Ja, då finns Facebook. Tänk, om jag fått styra en avdelning, som är heltäckande över hela landet! Då skulle nog jag blomma upp igen! Sagt och gjort men sen saknade jag datakunskaper och dessutom faktakunskaper. Det blev platt fall av min idé efter P. Waldenströms intresse för blommor. Genom denne store forskare inom teologi, så fick vi även våra landskapsblommor i vart fall.

Tänk, om teologer skulle kunna fatta denna strålande idé att dela med sig av sina kunskaper via Facebook under ledning av t.ex. ? För kunskap fungerar att bjuda på bland ödmjuka människor! Det har jag och andra sett i gruppen

http://www.blommar.nu

Min sommar blev räddad och jag är glad och tacksam. Tänk, att få en vacker blomma från Lofoten eller Skåne, Gotland eller Hönö! Och sen få det under hela sommaren… Tänk, att det finns kunniga, som är så generösa att ingen behöver skämmas över sina fel eller brist på kunskap!

Jag har följt teologer i 13 år nu på nätet i olika kristna debatter och saknar den ödmjukhet, som botanisterna visat i öppna Facebookgruppen. Är det så inom teologi och exegetik att antingen eller gäller? Jag har rätt. Du har fel.
P. Waldenström var en gigant visst men att vara en ”missionare” är nästan botten. E.J.Ekman var också en gigant, om man tittar på alla tjocka bokverk efter honom om Inre Missionens historia. Lewi Pethrus tyckte visst om blommor också men tog en annan linje att läsa bibeln under andens ledning och tydligen inte bry sig om akademiska studier.

Titta gärna på http://www.blommar.nu ända ner till sommarens början och njut. Kanske att jag fortsätter att följa Stefan Swärd och Mikael Karlendals bloggar, men det är inte säkert. Man kan bli mätt också. Jag saknar Fjärde väggen. Där var det friska fläktar.

försoning.nu

Det är bara ett förslag för er som kan praktisk utövning och data också.

SvarthöSvarthö fotograferat av en teologs hustru Sonja i Jämtland

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: