Kivens icke på vägen

Dagens funderingar…

Kivens icke på vägen

Detta är en uppmaning till mig själv först och främst. Sen är jag tacksam över att ha haft Berthil Paulsson som lärare i själavård, när jag var 19 år gammal. Han sa bland annat, att vi som gick evangelist och bibelkursen inte skulle stå efter att få förtroenden.
”De kan bli så tunga att bära!”
Ett råd jag tog fasta på. Han varnade också för kaffedrickande. Tyvärr brydde jag mig inte om den varningen.

Sigfrid Deminger hade en offentlig debatt med författaren Gunnel Enby på stadsbiblioteket i Göteborg i ämnet. ”Är Gud rättvis”
Den debatten som väl var för 30 år sen är jag glad över än. Nu vet jag, att det heter apologetik som Deminger behärskade med tanke på Gamla Testamentets Gud.

Nu tar jag nog bloggpaus.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: