Anti Kristus

På Credoakademins debattsida finns en tråd som pågått länge:
”Är Gud kristen?”
Är detta något att debattera om? För mig är det bara en språkfråga, att kristen kommer ur roten på Kristus. Tidsangivelsen finns på ett ungefär i Nya Testamentet och platsen var Antiokia:
”det var i Antiokia lärjungarna först började kallas ”kristna”. Apg.11:26
Kristus betyder den smorde på grekiska språket. Messias betyder den smorde på hebreiska språket. Om jag fattat rätt.

Så det är lätt att följa utvecklingen i släktforkningen, där Gud steg ner på jorden och blev människa genom sin son Jesus. Matteus kap 1.
Noa hade tre söner Sem, Ham och Jafet och Guds frälsning till oss går genom Sem. Sen går det lättare att begripa ordet antisemitism för min del. Jag kan bara svara för mig. Det behövs någon att skylla på. Syndabockarna är utsedda från början. Se 3 Mosebok kapitel 16.

Att det utspridda släktet över hela jorden sen haft en kronisk längtan efter Sion är värt att begrunda. Det blir lite mer begripligt, om vi lär oss vad Sion står för. Nuvarande Jerusalem är en plats för alla folkslag att tillbedja denne Gud, som steg ner till oss och blev människa. Där finns Golgata i historien snart 2000 år tillbaka i tiden.

Försök den som kan att utrota människors längtan! Kroppen går att döda men inte själen/psyket. På latinska spåket finns roten till andas i lunga och luft och det var Gud, som blåste liv i den första människan. När en människan dör pyser luften ur. Andningen upphör.

Varför då krångla till det och vara mot Israels Gud? Varför då krångla till det och vara mot livet och luften vi andas? Den som tror på Kristus kan bli född på nytt till ett levande hopp i ett nu. Sluta vara anti Kristus!

Sången om Jerusalem och längtan dit

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: