Självlevda liv

Någonstans finns det uttrycket i Britt Liljewalls böcker – ”självlevda liv”. Jag vet inte var. Kanske någon kan hjälpa mig?
Igår berättade jag om tre saker på en gång (i vanlig ordning i mitt prat). Här kommer de uppräknade:
Davids kamp mot Goljat
En vacker utblommad maskros med frön för vinden
Underförstått: En vacker falsk lära, som sprids för vinden

Alla har ett självlevt liv. Ingen kan leva livet åt en annan människa. I mitt liv finns mycken ilska – obehärskad eller behärskad. Den som är ute på nätet i debatter skall vara behärskad. Det har inte jag varit. Jag blir arg över villoläror. Igår mötte jag den igen via Facebook. Den låter så underbar:

”Vi är alla ett, vi är all delar av Livet/Kärleken, som är allt som finns, Livet/Kärleken finns inom oss alla, och vi kan alla vara en kanal för Livets Kärleksbudskap. Det finns inget rätt eller fel, inget dömande, ingen brist, Allt är precis som det ska vara.”

Ja, bilden av en utblommad maskros med frö, som sprids för vinden är underbar! Den skall däremot inte vara i reklamen för en bibelskola. Men vem bryr sig vad jag påstår om dubbla budskap?

New Age lära om kärlek och att vi alla är ett i Guds kärlekshav är som en vacker maskros. Utblommad sprids frön för vinden och ogräset förökar sig. Bibeln har genomgående en lära om Skapelsens Gud, som älskar sin skapelse och som tog itu med människans fiende, förföraren, åklagaren Satan.
Bibeln har genomgående en lära om Guds son, som tog itu med Satan/Djävulen och vann en evig seger på Golgata över honom.

Den läran skall spridas för vinden! Den kärleken håller i alla väder!
Jag har ett självlevt liv och backar inte på den punkten om Jesus som syndabocken, där min synd är placerad gång på gång.

Jag är fri och lycklig tack vare honom!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

7 reaktioner till “Självlevda liv”

 1. Som du vet har jag skrivit många gånger att jag också varit Bibeltroende på det sättet som kristna anses vara Bibeltroende. Idag vill jag säga att jag fortfarande är Bibeltroende men på ett annat sätt. Det känns som att jag har lärt mig förstå Bibeln på flera sätt. Jag ser att man kan ha olika tolkningar. Min tolkning är att Gud inte har mänskliga egenskaper eftersom Han/Hon/Det är allsmäktig. Gud är Anden som vi är delar av. Gud är Kärlek som vi är delar av. Det enda som är på riktigt, som finns är Gud, Ande, Kärlek. Allt annat är en illusion. Ondskan är en illusion för oss att förstå kärlek.

  Jag vet att du inte godkänner detta, men det gör inget. Vi har olika tankar och jag vet att alla tankar får plats i evigheten.

  1. Hej Sirkku!
   Välkommen hit till min blogg! Ja, vi tänker olika och kan väl samtala ändå. Det är inget fel med ett kärleksbudskap och detta att tänka positivt. Hur kom Jesus bort, när du vara bibeltroende? Större än hans kärlek finns ju inte!

 2. Jesus kom inte bort alls. Men jag anser inte att han är Gud och när man skrev Guds son i bibeln betydde det att alla är Guds söner.

  Jesus kom med ett kärleksbudskap som inte togs emot eftersom människorna inte var färdiga till det. Alltså hans budskap var ju att vi alla är av Gud och Kärlek. Människorna hade glömt det.

  1. Sirkku
   Du vet, att det tog lång tid, innan jag hittade var du hämtar ditt material ifrån. (Samtal med Gud) Det är bra med positivt tänkande om varandra och att alla är inneslutna i kärlek.
   Men bibelns lära att Jesus är Guds son innefattar ju erbjudandet, att vi kan få bli Guds barn genom tro på honom. Den läran är prövad och håller att leva och dö på.

   Vi hörs!
   hälsningar
   Gunnel

   1. Det är ju inte bara i ”Samtal med Gud” böckerna som jag hittar de tankarna utan de finns överallt. Det är kärlek utan krav. Vi behöver inte göra något för att vara älskade och kärleken hittar vi i oss själva. Allt finns inom oss.

    Alltså för mig känns inte Bibelns lära särskilt prövad men många blir ju lyckliga och då finns det någon mening med det också. Precis som med alla läror egentligen.

 3. Hej Gunnel….du är rak och tydlig och nåt annat jag gillar att du våga lyfta fram det man annars inte vill eller våga prata om…Stå på dig kram

  1. Här hittade jag en kommentar, som jag inte svarat på. Nu passar det idag, när jag inte begriper, att det är tabu att tala i klartext. Som jag förstått bibeltexterna, så är det upp till varje människa, att gensvara på Guds kärlek. Men Guds kärlek ser inte ut hur som helst.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: