Miriams predikan idag

Igår är idag nu och morgonen är allra bäst från klockan 5.20
”Några kvinnor har blivit vittnen….” står det inte så ungefär? Var det inte så på den tiden, att kvinnor inte var godkända juridiskt som vittnen? Ändå fick de det viktigaste budskapet i världen i uppdrag att bära vidare!

Graven är tom. Han är inte där. Han är uppstånden!

Studera denna predikan, som skall komma i Svenska Kyrkan någonstans idag!
http://www.storasysterivassen.blogspot.com/

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: