Upprättelse

Det är både synd och skam!

Känns uttrycket igen? Eller var det såå länge sen, att bara jag minns det? Numera finns det ju ingen synd. Det finns ingen död heller enligt en lära inom New Age-paketet. Döden är en illusion bara. Vi går bara över till något bättre och sen bättre ändå högre upp….
Nej, vi talar inte om det! Vi lägger locket på tills det inte fungerar längre.

Tänk, att det finns små struntsaker att ångra och gräma sig över ibland! Livet hade varit kämpigt mot ohälsa och så var det dags för hel sjukpension. Det hade hängt över mig i många år. Det var en stor skam för mig att bara vara 50 år och inte orka arbeta och göra rätt för mig – detta att ligga samhället till last.

Antar att den skammen inte syntes utanpå när jag satt hopsjunken i en liten omklädningshytt på Hjälpmedelscentralen och väntade. Då kom han ung och stark, framgångsrik och världskänd för sina resultat. Han valde hytten mitt emot min och ingen av oss behövde dra för draperiet och gömma oss. Det gällde ju bara våra fötter. Hans kända fötter behövde stöd precis som mina okända. Jag blev så förstummad av detta stora ögonblick att få sitta så nära honom, att jag klarade att vara tyst en halvtimma! Det borde också vara ett rekord!

Tänk, om jag ändå vågat säga något! Tänk, om jag ändå vågat säga, att jag följt honom via TV:n och sen vågat be honom om en autograf! Det skulle i så fall blivit mitt livs första och enda. Mitt namn ropades upp och då när jag fick hjälp med mina okända fötter vågade jag säga det.
Jag har suttit och väntat mittemot Patrik Sjöberg!

Det är stor synd och skam! Övergrepp vare sig det gäller andliga, psykiska eller sexuella är skambelagda. Flera förkortar hellre sina liv än att avslöja skammen. Flera bär sina trauman själva så många år, att skadorna förvärras och blir som cementerade. Vem kunde ana, att han, som satt öga mot öga med mig och var en världskänd idrottsman också dolde sitt trauma?

Både han och jag fick hjälp med våra fötter. Jag har inte glömt detta stora ögonblick i mitt liv att få sitta mittemot honom och dessutom kunna vara tyst och inte låtsas om hur glad jag blev.

Sträck på dig, Gunnel!
Sträck på dig Patrik Sjöberg!

Vi har det gemensamt, att det faktiskt finns upprättelse att få men kanske inte på Hjälpmedelscentralen, Sankt Sigfridsgatan i Göteborg.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: