Ditt viktigaste val

Nu gäller det att välja rätt. Vill du bli lycklig, så gäller det att välja rätt föräldrar. Punkt slut på den radiodebatten om förutsättningar för att bli lycklig. Förutsättningarna finns i generna med andra ord.
Välj hälsa. Det är bättre än sjukdom….. Vem vill bli utförsäkrad?
Välj rikedom. Det är mer bekvämt än att leva i ångest över pengar som fattas. Ditt viktigaste val gör du idag eller nu…..
 
Hur stämmer detta, att jag skall gå till val efter alla givna löften?
 

19 september Dagens löfte:  2 Kor 13:11

"Gläd er nu, mina bröder, och låt mina förmaningar göra er alltmer felfria, var eniga och håll fred, så skall kärlekens och fridens Gud vara med er. Håll fred så mycket som beror på er……"

Ja, men detta gäller ju inte idag! Paulus har ju bara ställt till en massa bråk genom sina uttalanden. Å andra sidan: Lite adrenalin skadar inte, så att det blir fart på debatten. Alla kan ju inte ha rätt! Har alla läkare rätt diagnos kanske? Har alla präster rätt teologi? Vem tolkar framtiden bäst och vems råd skall jag följa? Hur kan det vara mitt viktigaste val  år 2010, när min framtid ligger bakom och de flesta valen redan är gjorda?

Visst. När dagen är slut börjar rösträkningen. När rösträkningen är slut börjar utvärderingen. Var gjorde förlorarna fel? Någon kommer att vinna valet. Någon kommer att förlora.

Många kyrkor har enats om en broschyr som heter "Ditt viktigaste val". Jag hinner inte med i vanlig ordning och vill ha lite mer betänketid. Det är viktigt med ett meningsfullt arbete. På bilden i denna broschyr står en man och stickar. Är det meningsfullt för en man? Eller är det meningfullt att bryta mönster? Skall män också lära sig att tänka i avigt och rätt? Ger detta någon inkomst? Är det raka budskap eller dubbla? Är detta queerteologi kanske?

Se upp med reklamen! Följ hellre Jesu anvisningar, som står nertecknade i bibeln!

"Sök först hans rike och hans rättfärdighet så skall allt detta andra tillfalla er."

 

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: