Gudstjänst

 

Idag kopierar jag en bild ur Svenska Kyrkans tidning. Enligt lagen är det tillåtet att använda en bild, som redan är publiserad, om jag fattat rätt. Fotografens namn är tydligt återgivet och kyrkan påminner om min hembygds kyrka, så när som på fönstret bakom altaret. Texten under bilden är citat från Svenska Kyrkans tidning.

Sen hänvisar jag till storasysterivassens Blogg och kommentarer på olika artiklar från Svenska Kyrkans tidningar mycket läsvärt.

Och en gång till rekommenderar jag Lilly Sofia Jönssons Blogg "Fjärde väggen", där många andra frågor ställs varför gudstjänsten inte fungerar. Det är många års funderingar.

Tomt i bänkraderna klockan 11 på söndagar. Mycket annat konkurrerar om familjernas tid.  
 
Tomt i bänkraderna klockan 11 på söndagar. Mycket annat konkurrerar om familjernas tid.
Foto: Rolf Hamilton

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Gudstjänst”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: