Stäng av!

"Stäng av! Stäng av medan tid är!" Det är tisdag. Stäng av medan tid är!
 
Jag är en högbröstad frikyrkotant och tänker fortsätta tala. Stäng av medan tid är! Jag klär i ljusblått och har en ljublå blus, när jag får predika. Men det får jag inte för Paulus. Så stäng av datorn medan tid är, om du inte är en pojke under 11 år för då får jag berätta och för alla flickor….
 
Och jag tänker fortsätta berätta för barn. Barn vet ju allt nuförtiden och får se det mesta av samlag via TV-rutan på bästa dagtid. Sen kan det bli ett barn eller två om föräldrarna inte skyddat sig….
 
Det hade de inte gjort på den tiden. De hade heller inget ultraljud och kunde avslöja om det var en pojke eller en flicka. Nu skall jag berätta om hur en barnmorska bar sig åt vid en förlossning. Det finns inget namn på henne men hon hade fattat, att det skulle bli mer än ett barn.
Så kom det ut en liten hand först. Det är inte bra. Det gör alldeles för ont för den blivande mamman om barnet kommer på det sättet. Barnmorskan var snabb och knöt ett rött snöre runt den lilla handen. Man vet inte. Barnet kan ju ångra sig och vilja ha tryggheten och värmden lite till. Och så hände. Barnet drog tillbaka sin hand men barnmorskan visste i alla fall:
"Denne var först."
 
Oj, oj, oj vad mycket det står i bibeln. Vilka berättelser om pappan och mamman dessutom! Inte bara om Peres, som trängde sig fram före den andre. 1 Mos kap 38
 
Denna och andra berättelser gör bibeln trovärdig för vuxna också. Esau föddes först men Jakob höll honom i hälen. Tro inte att detta bara är en barnmorskas journalanteckning eller tvås.
 
"Stäng av! Stäng av medan tid är!" Det är tisdag. Det gäller Israel.
 
P.S. Klockan närmar sig 21 och jag har satt Jonas Gardells ord från förra tisdagens TV program inom citattecken. Annars blir det obegripligt för den som inte såg hans program. D.S.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Stäng av!”

  1. Fem år har gått sen Jonas Gardell fick ha sin ”Söndagsskola” som underhållning i Sveriges Television på bra sändningstid. Jag triggar igång fortfarande på manliga präster och pastorer, som inte tog vara på den tiden, då boken ”Om Gud” kom ut. Vilka bibelstudier det hade kunnat bli om Jesus i Gamla Testamentet! För han är där överallt! Precis som han sagt och det står skrivet!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: