Pixelracet är över

Pixelracet är över. Det kunde jag läsa i Göteborgs Posten en dag till min tröst. Det var ju det jag visste, att de bara tävlat om antalet pixlar i tusental utan att få plats med denna oerhörda mängd. För det hade en granne upplyst mig om. Det är bara skryt alltihop!  Och vilken amatörfotograf förstorar upp en bild i affischformat och är i behov av alla tusentals pixlar på en liten yta?
 
Ser du det, att jag börjar fatta nu?  Eller pratar jag bara för mig själv igen om hur duktig jag blivit på det tekniska området? Om jag tar ett foto på 25 personer på ett släktkalas, så får inte dom tillgång till lika många pixlar var, som om jag tar en närbild på ett barnansikte, som fyller hela rutan. Där får barnet alla pixlarna sig till godo.  Jag tänker fortfarande i filmrutor. Det underlättar livet för mig. På min kamera bestämmer jag lite över hur mycket ljus jag skall släppa in.
 
Sen är det mycket nära att tänka på Skaparen, som begriper allt utan att behöva nya kunskaper. Han ser på oss människor genom Jesus Kristus. Förlåtelsen och försoningen från honom fungerar som ett filter och gör oss vackra inför Gud.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: