Annandag Jul

Det var den dagen för söndagsskolfest i min hembygds Missionskyrka. Så nu har jag plockat fram min storebrors lilla sångbok. Vi var sex syskon som delade arvet. Missionskyrkan var juridisk skriven på moderförsamlingen i god tid. Så är det på landet att församlingar kan dö ut i brist på medlemmar. Det var inte bara söndagsskolfest det var yttre missionens dag också. Då skulle sparbössorna i papp tömmas och pengarna skickas vidare till Stockholm och yttre missionen. Jag behöver inte sörja. Nu kommer kongoleser till Sverige och får en chock. Landet är inte som de tänkts sig med kristna. Nu bär de hit evangelium om Jesus bland svenskar.

Sänd ditt bröd över vattnet, ty med tiden får du det tillbaka.” Pred. 11:1 (SFB)

God fortsättning till er alla som vill följa min blogg.

Detta är ett linoleumtryck av Inga-Britt J:son Larsson

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

4 reaktioner till “Annandag Jul”

  1. Ja och en gång i tiden fick vi evangelium från Syrien, Etiopien och Egypten via Frankrike, Irland och Tyskland. Guds rike har inga gränser.

    Tack för ett underbart linoleumtryck!

    Jag är ett Annandagsbarn som döptes i Kiruna missionskyrka tre månader gammal på Annandagens stora gudstjänst. Min mamma döptes efter mig! God bless her saintly soul!

    1. Så roligt att du svarar, Alma-Lena! Jag vill ju komma igång igen efter allt strul. Inte det lättaste att göra sig förstådd på svenska språket med ett stort företag i USA. Absolut omöjligt att ta strid mot en dator som vet, att jag är uppvuxen inom Telegrafverket = telia.com 🙂

  2. Så vacker blog du gör och så mycket du verkar kunna ur Bibeln. Intressant och tankeväckande att läsa.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: