Fånarna på Restad Del 4

Gunnels plats i rymden

Tänk dig en studiecirkel i höst på historisk mark nära vattnet. Så naturskönt som Restad Gård ligger…
Resultatet låter inte vänta på sig! Det är redan givet med rubriken som är satt.
Äntligen har bitarna fallit på plats med samtal med TTELA, Brinkåsens sjuksköterskor och chefen för hotellet. Inte nog med det. Det finns en konstnär, som hyr en lokal på före detta stormavdelningens första våning. Det var inte min avdelning den gången. Vilken dröm! OBS dröm.

Nu har jag äntligen fått se det lugna vatten, som jag drömt om att får se. Det ligger nedanför hotellet. Hotellet låg inte vid porten, som jag tänkt mig. Där var en annan ganska ny byggnad. Och inte nog med det. Jag fick se vattnet, när vi guiderna och jag lämnade administrationen. Vem fattar vad jag bär på?

I en läkartidning år 1955 på Sahlgrenska Sjukhuset fanns en underbar bild på en sjö…

Visa originalinlägg 471 fler ord

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Fånarna på Restad Del 4”

    1. Alma-Lena! Tack för en kommentar ibland! Till och med på repris på mitt eget skrivna. 🙂 Inspelningen av mitt manus i boken ”Pat är frisk och pigg för övrigt” skedde år 2013. Sen dess har jag försökt nå äldre före detta personal på före detta Restad Sjukhus, Vänersborg, och nuvarande personal inom psykiatrin för samtal om känslor. Vad är ett psyke om inte en själ? Jesus frågade: ”Vad hjälper en det människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?” Men psykiatrisk sjukvård dövar ner alla känslor, som om det går att lägga lock över sår som blöder eller andra orsaker i kroppen. Jag är 86 år nu och har distans på 66 år men läser på Facebook i sluten grupp att övergreppen fortsätter. Kemisk hjälp fungerar inte utan bryter bara ner. Det finns en falsk lojalitet inom systemet. Få som vågar sätta ner foten för samtal.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: