Rallarsvingar

Jag har varit med på en enda prästvigning. Den var i Skara domkyrka och där var fullsatt. Jag hade kommit i god tid men hittade ingen parkeringsplats. Det blev långt fram till centrum där den viktiga vigningen skulle ske. Väl att det finns högtalare. Väl att jag är så intresserad fortfarande och kollar upp med jämna mellanrum vad en blivande präst lovar inför Gud och församlingen!

En blivande präst lovar inte att vara påläst i religionshistorien. En blivande präst lovar inte att hålla goda religionsdialoger. En blivande präst och pastor lovar inför Gud och församlingen att förkunna Guds ord, som det är givet genom bibeln. (Formuleringen kan jag inte utantill men innebörden.)

Det är mer än en som tycker att jag bör ”formulera om mig”. Det är obehagligt med raka formuleringar och stöter bort många. Frågan är hur jag skall kunna bli helgad? Och mindre stressad av att veta att bibelkunskapen håller på att försvinna till förmån för all annan kunskap.

Det är tråkigt om jag delar ut ”rallarsvingar” på Facebook eller i debatter. En präst kallade mig ”den arga tanten”, när jag sökte vänskap med honom på Facebook. Först visste han inte vem jag var och jag måste påminna om våldsamma debatter i rätt tolkning eller fel tidigare.

Efter hand som jag upptäcker, att jag inget kan i ett ämne försöker jag läsa på. Därför har jag köpt: ”Ny tid ny tro?- Nyandliga rörelser och riktningar i dagens samhälle.” av författarna Arlebrand . Hermansson . Wallin

Det är en del om färger och stenar inom New Age. Det finns det i bibelns berättelser också. Så jag ringde en gång till en pensionerad geolog och frågade honom om hårdhetsgraden i stenarna, som fanns i översteprästens bröstsköld. Det visade sig, att han varit med om utgrävningar vid Hagars källa. Vandrade hon så långt tro?

Urtidens Gud eller morgondagens ( Bloggpost från 2012)

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: