All trösts Gud kan trösta

Ibland ställer någon en fråga med tydlig förvåning:
”Tog du det så hårt?”
Ja, det gjorde jag, när jag inte får vara med längre.

En snabb sammanfattning av min livssituation så trodde jag, att jag var något, när jag var 20 år. För jag var alldeles full av drömmar om framtiden och inget var möjligt som skulle stoppa dessa planer. Jag var duktig och trodde på min livskraft tillsammans med Guds vilja. Jag ville välja psykiatrin men rektorn för sjuksköterskeskolan sa, att jag var för ung för det. Men jag var tydligen inte för ung för att bli patient på det allra värsta stället och bli avklädd all värdighet!
Det var då det, som jag blev stigmatiserad med felaktiga diagnoser. I vissa utsatta perioder av livet har alla såren gått upp igen och börjat blöda. Nu är jag bara full av ärr och inne på sista sträckan. (Som sagt så älskar jag Paulus, som har förklarat så mycket för mig…)

Därför kan jag med all frimodighet använda bibliska termer om naken eller klädd. Jag är klädd inför Gud på grund av Jesu liv och död och uppståndelse och löften. Min kunskap i teologi eller exegetik är plus minus noll och noll kunskap i kyrkohistoria.
Så därför vågar jag rekommendera en kunnig på dessa områden från LBK, en från Pingströrelsen, en från Livets Ord, en från EFS och mina bibellärare från SMF från förr. Pastor Roland Hellsten kommer från ÖM men har tjänat i olika samfund. Så var EFK med också. Från Svenska Kyrkan vill jag nämna Berit Simonsson som bibellärare.

Ef 3:16-21
Måtte han i sin härlighets rikedom ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin ande, så att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan med kärlek. Stå fasta och var stadigt rotade i honom, så att ni tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek som är väldigare än all kunskap, tills hela Guds fullhet uppfyller er. Han som verkar i oss med sin kraft och förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka, hans är härligheten genom kyrkan och genom Kristus Jesus, i alla släktled i evigheters evighet, amen.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: