Summan av delarna

Hur var det nu vi fick lära oss i skolan? Finns det något som heter axiom?
Vad är summan av delarna lika med? Det räcker inte, att jag för min del kör med en enda bibelvers utan att kunna teologi eller exegetik. Det har jag fått läsa.

Nej, det är möjligt. Men det är en mycket bra vers, som jag har citerat i alla debattsammanhang på nätet och jag firar tolv år nu. Det jag lärde mig ganska snart var att debattekniken bestod i att plocka ur några ord ur motståndarens inlägg för att sen kunna köra iväg med dem åt ett annat håll. Precis vad som händer fortfarande tydligen. Det går att leta upp en gammal artikel och plocka ur några rader ur sitt sammanhang. Mindre snyggt tycker nog jag.

Ps 119:160
Summan av ditt ord är sanning,
dina rättfärdiga lagar består för evigt.

Psaltarpsalmen lär vara uppdelad efter hebreiska alfabetets alla bokstäver. Så där finns helheten på ytterligare ett sätt om honom, som är alltings början och slut.

Gud och Allah är inte den samme

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: