Gott Nytt År !

Gott Nytt År!

Som sagt. En gång för länge, länge sen var jag ung och hörde, att det lär finnas 365 löften i bibeln (eller 366). Detta på grund av människans tendenser till oro eller förmåga att skapa bekymmer för framtiden.

Sagt och gjort. Jag rutade in två sidor längst bak i min bibel i månader och dagar. Det blev inte storstilat kan jag påstå. Sen började jag att leta efter löften och fyllde i rutorna. Och jag ledsnade dessutom och har många tomma rutor.
Här är dagens löfte framklickat i sökprogrammet på Bibel 2000:

1 januari

4 Mos 23:19
God is not a man, that he should lie; neither the son of man, that he should repent: hath he said, and shall he not do it? or hath he spoken, and shall he not make it good?
KJV

4 Mos 23:19
Gud är inte en människa, så att han kan ljuga, inte en människoson, så att han kan ångra något. Skulle han säga något och inte göra det, tala något och inte fullborda det?
B82

4 Mos 23:19
Gud är ingen människa, han ljuger inte,
han är ingen dödlig, som ändrar sig.
Vad han sagt, det gör han,
vad han lovat, håller han.
Bibel 2000

Bättre än så går inte att börja år 2012.
Vi hörs hoppas jag.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: