Facebook

Fördelen med att vara med i en stor kyrka det vill säga församling är att det går att vara nästan osynlig. Nackdelen med att missa en spårvagn och sen komma försent är att kyrkan har en dörr högst upp vid läktaren. Där kan man smita in och sätta sig. Prestigeförlusten och skammen att komma försent förvandlas till en möjlighet. Nackdelen är avståndet till de medverkande. Nackdelen är att få se alla i församlingen i nacken.

Nackdelen denna söndag var ju avståndet till Tomas Sjödin, som inledde sin predikan med att tala om Facebook. Men jag har falkögon och såg och hörde allt! Jag är ju med på Facebook minsann och hans fru också.
Välkommen att lyssna och se! Ja, fördelen är att kunna lyssna på närradion på måndagen och få en god predikan en gång till. Det fick jag.
Det gäller att skriva personligt men inte privat. Som jag gör nu…

Vad är vitsen med facebook och klicka än här och än där? Jo, det kan faktiskt bli kul. Där finns inbjudningar till olika sammankomster av olika slag som olika grupper kan göra. Sen är det bra att klicka. Rutorna är förhandsbeställda eller givna av Mr Facebook själv. Trodde jag, att jag skulle komma? Ja Nej Kanske
Så var det med det och jag skulle gå till kyrkan en vardagskväll till och med. Ja
Mr Facebook hade sin egen tolkning och meddelade:
– Gunnel deltar i yttersta tiden.

Den har redan varit yttersta tiden sen aposteln Petrus levde, så det gäller att tolka rätt. Fint att jag får vara med nu. Fint att Mr Facebook kan ge mig så många myror i huvudet också hur allt går till och vem som är vän med vem.

Predikan i söndags är värd att lyssna på igen och finns på vår församlings Hemsida Smyrna.se
Den handlar om det fördolda livet i Kristus och hemligheter. Paulus skriver om detta i Kolosserbrevet kapitel 2.

Nej, jag begriper mig inte på Facebook. Jag har fått ansikten på flera av dem jag debatterat med ute på nätet sen år 2000. Nu är det inte mer än så. Det är som om vi aldrig samtalat om hemligheterna i Kristus.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Facebook”

  1. jo:) Facebook är nutidens filmstjärnor eller hockybilder som man samlade på som barn:)). För egen del håller jag en mycket låg profil där:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: