Den vackra ruinen

Det är söndagsmorgon. På söndag städar man inte. Det sitter i ryggmärgen. Och inte skulle jag vilja det heller för den delen. Jag kan inte böja mig. Det är lite sjukligt.
– Latmasken sitter i ryggen.
– Vekrygg!
Nej, de orden är inte hemifrån med någon mobbning men det går att mobba sig själv också. Det skall bli slut på det! Tankearbete kan också vara arbete. Jag tänker fortsätta att utveckla förhållandet mellan en ritning och en utförd ritning. I bibeln heter det, att Mose skulle följa den mönsterbild, som han fått av Herren. Och folket lydde i allt. Jesus utförde den ritningen genom sitt liv i sin kropp och var det tempel, som kommit ner från himlen. Det fattade inte hans lärjungar förrän Jesus uppstått från de döda. Han hade ju sett åt Herodes tempel och sagt:
Bryt ner detta tempel så skall jag bygga upp det igen inom tre dagar.

Det är mycket vi inte förstår förrän efteråt. Om man inte underhåller taket på en kyrka i tid så rasar det så småningom. Om man bygger en kyrka på sank mark, så kommer sprickorna med tiden och allt får göras om från grunden på ny plats. Detta är kyrkohistoria. Lite bara.

Apostlarna utvecklade bildspråket att kroppen är ett tempel åt den helige ande och dessutom att församlingen tillsammans är ett Guds tempel. Det gäller bara underhållningen av detta tempel hur den skall ske.

En vacker kyrkoruin
Ruin

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: