Error 404

Det går inte att ta bort SHUTTER ISLAND genom att bara klicka på ”Redigera” och sen ”Till papperskorgen”.
Det går heller inte att sudda ut minnet av ”Patient 67”.

Verkligheten finns kvar även om jag skulle behöva lite mer tid att bearbeta några böckers innehåll. Det gäller etikforskaren Ann Heberleins. ”Liten bok om ondska”, som innehåller ruskiga analyser av ondska, som varit synliga hos kända och okända personer.

Två år tidigare fick vi följa författarens egna skräckupplevelser och kamp mot döden via offentliga meddelanden och sen i boken:
”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva”
Vi fick ett tydligt ansikte på sjukdomen mano-depressiv psykos, som numera kallas bipolär.

Förra sommaren kom den mest kände psykoanalytikern i Sverige Clarence Crafoods självbiografi ut:
”Kärleksförsök och svek – En själsläkares berättelser”
Jag hade väl tänkt att få läsa om nedmonteringen av våra stora mentalsjukhus men fick läsa om det som jag inte ville veta något av – helst inte.

Dessa böckers innehåll – det vill säga mitt intresse för psykiatrin blev ”Error 404” i går kväll, eftersom jag själv var ”Patient 56” en gång i tiden och har studerat min sjukjournal med alla övergrepp och min egen ilska.

Så nu gör jag ett upphåll i mitt bloggande.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: