No comments

Det är väl lika bra, att jag räknar upp de ord jag kan på engelska.
 
No comments
 
Och lika bra är det med denna nolla efter varje Blogg, som jag skriver. Det har sina sidor att säga emot mig och min mentor, som startat Bloggen åt mig muntrar upp per chatt och mail.
Så finns det en diskriktssköterska till som gett en kommentar en gång. Den tog jag bort, för jag blev blyg och är uppfostrad enligt gamla regler. I barndomen gällde det att göra sitt bästa utan beröm. I beröm fanns risken för högfärd. Det lär vara en av dödssynderna.
 
Det går att Blogga utan att få kommentarer. Det går att kontakta mig på den adress, som är angiven i  "Personligt"  www.brefvet.com
Det går å andra sidan väldigt lätt att skaffa en hotmail-adress, som denna typ av Blogg tycks kräva. Vad är då poängen att Blogga utan dialog med läsarna? Det är inte så svårt. Det är bara att läsa andras Bloggar, som har bättre kommunikationsmöjligheter. Där hämtar jag det, som provocerar mig, inspirerar mig och motiverar mig att skriva en ny Blogg.
 
No comments och ingen feedback
 
Jo då!  Mothugg har det varit gott om i alla debatter, som jag deltagit i. Nu är det så att jag är en bekännande kristen, som bara läst bibeln innantill. Och det räcker inte. Den skall ifrågasättas och orden vändas och vridas på och jämföras med vetenskapens forskningar. Det kan inte jag. Det är lätt att plocka isär bibelns alla texter men svårt att få ihop dem sen. Tydligen.
 
Så nu är det sagt. Det är ingen idé att debattera teologi med mig. Det är nog så besvärligt att veta om comments är rätt stavat eller inte.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “No comments”

  1. Du har en underbar förmåga att uttrycka dig i text. Det är både målande, ironiskt och sakligt…….samtidigt kan man också emellanåt "utläsa" irritation och ilska men också vänlighet och uppmuntran. Här har du varit mycket tydlig över hur man ska göra för att kontakta dig eller lämna en kommentar men jag tror ändå på enkelheten i att snabbt kunna lämna en kommentar precis när man läst ett inlägg. Men kanske det är att föredra ibland – no comments and no feedback !? Kram RM

  2. "No comments och ingen feedback" syftar på att det inte varit det på mina Bloggar. Å andra sidan har jag fått såna massor av mothugg, när jag började debattera i http://www.bibelsajten.nu och senare andra kristna siter, att jag behöver gedigen bibelundervisning själv – en sådan som leder till tro och inte till misstro. Tack för ditt stöd.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: