Kvinnliga präster

Kvinnliga präster. Den Bloggposten tog jag bort efter 29 oktober. Jag blev bedövad av allt jag läste om biskopsinvigningen i Stockholm och renläriga prästers uppfattningar om oss kvinnor. Vi skall tiga i församlingen. Vi skall inte undervisa. Vi skall underordna oss en man. (Det senare diskuterar dom exegetiskt, om det står "sin man" eller "en man".  Mycket intressant för min del 🙂 )
 
Så jag tog bort min Bloggpost i ämnet och kommer igen precis som prästen i Skärhamn. Hennes senaste Blogg handlar om Försäkringskassan, som inget förstår av en prästs arbete eller risk för utbränning.
 
"Min" försäkringskassa förstod heller inget av en pastor/prästs arbete, när min rygg strejkade. Jag fick tillåtelse av försäkringskassan att vara pastor i en liten missionsförsamling som rehabilitering. Det var en av mitt livs lyckligaste perioder. Det är ju bara några glada tillrop på söndagsförmiddagen och sen ledigt!  Kanske dom trodde. Vad dom trodde är preskiberat för länge sen. Vad jag tror eller på vem jag tror håller.
 

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: