Skrivet av: Gunnel | 24 december, 2012

God Jul

Är det detta som kallas fildelning? Jag har nyss lärt mig finessen och tar risken, att göra något fel. Det är julafton och jag ville läsa eventuella mail på datorn. Då krånglar det som vanligt i E-posten med minst tio felaktiga, som åker till ”Skräpposten” automatiskt och tyvärr det enda riktiga från vänner åkte faktiskt dit också. Jag har fattat att denna automatik inte fattar vad som är skräppost eller viktigt!

Så ont om kommentarer, som det är på min blogg, så nog hade en kommentar hamnat automatiskt som skräppost. Den kommentaren bekräftade, att Jesus skall komma tillbaka för andra gången. Det är väl inte skräppost! Är det förbjudet, att förmedla välsignelsen från höjden i änglasången? Advent betyder ankomst. Bibeltexterna under adventstiden handlar både om Jesu första och Jesu andra ankomst. Hur kan någon leva i skräck över att det skall bli frid på vår jord? Är det inte bättre att läsa på och ta emot friden redan nu?

”Min frid ger jag er,” sade Jesus i sitt avskedstal ”inte ger jag den som världen ger. Edra hjärtan vare icke oroliga!” Fritt citat ur bibeln och hjärtat.

Gumman är gammal nu men lagrade viktiga ord i hjärtat ändå från barndomen.

Var inte rädd, Maria…

Var inte rädd, Josef…

Var inte rädd! Ett barn är fött åt oss i Davids stad…

Dela med dig! Det är jul!


Responses

  1. God Välsignad Jul till Dig!

    • Tack detsamma Carolina! God fortsättningen med Tidskriften evangelium!

  2. Tusen tack och God Jul till dig med! Kram från oss!!

  3. ”Var inte rädd” finns.hur många.gånger.som helst.i.Bibeln. Jag.har.börjat.markera.de.olika ställena o det kommer att ta.sin tid. vilken.underbar.gåva Gud har allt under kontroll och.vi får.vara med honom.varje.stund i.livet även då känslorna.känns som.att.han inte är nära vilket.han är oavsett hur vi känner det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: