En salig blandning

Idag har jag lagt till en ny länk i min länklista. Den allra första länken var ”Majas bibelblogg”. Då kunde jag inget om bloggande. Någon gjorde bara i ordning en blogg till mig med färdigt namn: ”gunnels plats i rymden”. Så fick jag lite medkänsla av en medsyster. Visst skulle jag kunna få plats i rymden, även om jag breder ut mig!

Nej, det går inte att slå sig fram för att få vara med. Då kan man bli varnad och sen avstängd. Senaste modellen är som sagt egna bloggar med egna filter eller system om vem som får vara med. Surt sa räven om rönnbären. Ett alternativ är då att gå sin väg och inte bara låtsa att det regnar utan låta det regna. Detta gäller Göteborg.

Nu är det som det är och jag är intresserad av metaforer. Dessutom har jag många fler intressen och är inte alls enkelspårig. Problemet är när jag växlar spår för fort och det blir obehagligt för omgivningen.

Senaste året har jag kommit i kontakt med många frimodiga personer, som berättat om egna upplevelser av psykiska rörelsehinder. En gång försökte jag tala om för en sjukgymnast, att jag inte ens kan städa. Så sjuk var jag! Men det ordet skulle jag inte använda, för det låter så dramatiskt. Jag skulle säga rörelsehindrad. Det gäller att välja rätt ord.

Idag gäller striden om himmel eller helvete i olika bloggar och det gäller att inte trampa någon på tårna, som vet vad ett helvete är för något. Jag är fortfarande mot slutet av denna blogg intresserad av metaforer.

Jesus tog en liknelse om ett bröllop som väntade där allt var färdigt och maten iordninggjord. De inbjudna gästerna visade inget intresse. Tjänarna fick order på att bjuda in andra personer överallt ifrån för det var så gott om plats…Läs själv Matteus evangelium kap 22. Till slut var tiden inne att bröllopet skulle börja och en man visade det sig hade inga bröllopskläder.

Där börjar tragiken. Och jag fortsätter mitt bloggande om kläder. Om att bli klädd inför Gud utan kostnad…

Om att få vara med…

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: