Inre rum, Gyllenkroken och (H)järnkoll

Sen drygt ett år tillbaka är jag engagerad attitydambassadör. Det är ett regeringsuppdrag med öronmärkta pengar att utbilda personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. 25% av befolkningen drabbas någon gång i livet. Min förra Blogg var i stället för en insändare till Göteborg-Posten. Jag fick inte till det, eftersom en så duktig personal inom sjukvården bara skall skingras före jul och deras avdelning stängas. Underförstått:
– Vi behöver inte er längre! Vi måste spara pengar!

Gör man så mot en yrkeskår som sällan klagat och aldrig strejkat? Det är inte tillåtet att strejka med tanke på tredje person, som är patienten. Alltså är patienten viktigast.

Nästa bit som upprör mig nu inför julen är att vårdbehövande inte har en chans att få en plats. Vi måste spara pengar!

En ljuspunkt är de unga som kämpar trots motstånd och vill utbilda sig för att hjälpa andra. Citerar en ung attitydambassadör Linnea Fridh, som skrivit detta på Facebook:

”Till varenda en av er som är på min vänlista. Jag gillar att fånga upp, höra om dig och din familj, dela skämt och nyheter, samt att ibland få ge och få stöd under goda och dåliga tider också. Jag är glad att räkna er som mina vänner . Så upptagna som vi alla är, låt oss se vem som tar sig tid att läsa detta inlägg hela vägen igenom. Om du uppskattar din familj och vänner runt om i världen, gå vidare och kopiera detta som din status också 🙂 Även om det bara är för en minut. Jag ska titta för att se vem som vårdar familj och vänskap precis som jag gör. Tack alla så mycket för att ni vill vara en del av mitt liv”

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Inre rum, Gyllenkroken och (H)järnkoll”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: