Defragmentering

Än så länge är det jag som bestämmer. Lite i vart fall. Jag klickar på ”Start” och sen på ”Alla program” där söker jag efter ”Tillbehör” och vips är jag längre till höger på skärmen och nästan i botten där det står ”Systemverktyg”. Sen kommer ordet, som jag inte förstår och klickar på ändå:
”Defragmentering”.
Så vackra streck det blir i blått eller rött! Detta visste jag inget om på förra datorn. Nu skulle jag vilja fråga:
– Vad sysslar du med egentligen?
Jag använder samma tonfall i frågan, som de använt till mig angående mina debatter via datorn. Men jag anklagar inte min dator. Jag är bara intresserad och skulle aldrig kalla detta jobbet för tjafs.
Ett annat sätt att städa är att klicka på ”Diskrensa”. Ändå vet jag skvallervägen, att det kan samlas skräp i botten.
Det är fråga om en räddningsauktion också. Det är inte fråga om att det kan bli ett datorhaveri. Det är fråga om när. Det är fråga om ett filformat, som inte går att överföra, vad jag vet. Det blir bara små, små fyrkanter av min text inom programmet Bibel 2000.  I det programmet har jag egna anteckningar år från år på samma datum. Där står det som ett exempel, att jag blivit avstängd i bibelsajten men åren innan dess står det om vad vi debatterat. Min hjärna har defragmenterat på något märkligt sätt fast med röda eller gröna streck. Lite bättre ordning på alla tankar skadar inte!
Från den 18 augusti hämtar jag detta:

18 augusti 2003

Dagens löfte:

Ords 3:26

    Ty Herren skall ge dig tillförsikt

    och bevara din fot för snaran.

 

2005 finns dialogen mellan signaturen ”sol” och mig. Debatten började häfligt om rätt bibeltolkning och fortsatte privat.

Gunnel skrev;

”Alla är ”kvinnan” i förhållande till Herren/mannen.

Herren – han är din man – han är huvudet”

”Sol” svarade:

”Alla är skökan eller bruden den otrogna eller den trogna.”

Brevväxlingen med Annika är intressant!

Gunnel skrev:

# Alla människor även männen ryms ju i bibelns ”kvinna”. Antingen är hon den blivande bruden eller skökan rakt igenom hela bibeln och tidvis trogen och tidvis otrogen. Det står inget om att alla är den trogna bruden från början till slut. Det står inget om att vi är ett med alla människor.#

Annika svarade:

Hon är faktiskt även en mycket rådig moder! Sara eller Sippora var varken sköka eller blivande brud.

; ) Men jag fattar poängen. Här kommer en poäng till:

Skökan är lika mycket värd som den trogna bruden och de är en och samma hela tiden! De är ju även att se som metaforer för Guds folk. Se på Dotter Sion! Förskjuten blir hon och lider gör hon, men nog återvänder hon för att kläs till brud alltid. Och alltid lika älskad av Fadern.

Vilka Guds folk är skulle inte behöva vara en så stor tvistefråga om vi kunde inse att den som vill vara utvald ska välja sig själv! Det finns många boningar… Och apropå det så har jag en dröm som jag hade glömt. Ska hämta den från drömmappen.. one minute please.#

2006

Tack gode Gud!

2007

Vilken intressant tankegång! I motsats till debatterna med  .Y.

2008

Här kanske jag fick resten i kapitlet om Hosea och Gomer! Dessa Annikas synpunkter kanske kan utvecklas? Tar en kopia av 18:augusti….

2009

Fadern som väntar på sonen och längtar är ett annat tema på samma kärlek Lukas kap 15

2010

Skickar vår gamla dialog till Annika och ber om löfte att få ge den vidare…..

Det löftet fick jag några dagar senare. Det gäller att ta med det som är värdefullt till nästa dator (om det blir någon).

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Defragmentering”

  1. Tack Ewy! Märkligt att det går att få fina kontakter med okända ute i rymden. Annika har lärt mig så mycket, visat på andra sätt att närma sig en bibeltext. Hälsningar Gunnel

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: