Den stridiga

På vägen hem från församlingens årsmöte kom tanken:

”Det var väldigt vad stridig jag är!” Gick fram till ledningen efteråt och föreståndaren och tog itu med hela Pingströrelsen. Det påminner om ett litet sammanhang i den biologiska släkten, när jag påstått något. ”Så kan det väl inte vara,” undrade en. Då kom repliken från min äldre syster: ”Har Gunnel sagt det, så är det så!”

En dag för många år sen stod jag vid en hög pulpet på biblioteket och läste tidningen Sändaren – Svenska Missionskyrkan och Svenska Baptistsamfundets gemensamma tidning på den tiden. Där stod en liten notis, som satta mina känslor i rörelse. Kan troende bibelläsare gräla år efter år om rätt tolkning av bibelns lära? Svenska Missionskyrkans ledning hade haft samtal under 27 år med Svenska Baptistsamfundet om dopet. Dessa samtal hade strandat, stod det att läsa. Kunde det vara möjligt? Jag kontaktade en känd teolog inom SMF och han bekräftade, att det var mycket längre än så. Det finns en hel bok, som kom ut senare om de samtalen. Om jag var intresserad. Och det är jag inte. Jag har ju redan rätt.

Ja, så sjönk medlemstalen mer och mer i alla kyrkor och samfund och det blev en stor kostnadsfråga att sköta alla kyrkor. När Bibel 2000 kom var ”församling” ersatt med ”kyrka” för det är samma ord i grundspråket grekiskan. Så det är lätt att röra till det vad som är en byggnad och vad som är en församling. Jag får inte provocera någon i Dag Sandahls blogg. Han kan visst mer än jag kan. Svenska Kyrkan är så mycket större än något samfund eller kyrka.

Så här sitter jag och tillhör en annan generation. Vanliga bibelstudier tillsammans är omodernt. Nu skall det vara rökpuffar och olika färger på den som är i strålkastarljuset för tillfället.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: