Var finns biskoparna?

Den 20 mars är en särskild dag för mig. Äntligen hade jag lyckats ta mig ut på nätet och fått fram den första meningen. Blivit synlig. Sen dess har det varit en enda berg och dalbana. Året var 2000 och motgången var, att det gick att stänga av min röst några år senare. Först var det tillrättavisningar, sen hot och till sist släcktes min möjlighet att vara med i debatt under rubriken ”Bibeltolkningar”. Agendan hade blivit mer och mer synlig. Där kommer min fråga:

Var fanns biskoparna?

År 2002 beställde jag ett enskilt samtal med föreståndaren i Smyrna Jack Tommy Ardenfors. För visst har vi en enda bibel men olika översättningar, som kan jämföras? Visst är det så att kyrkor och samfund tolkar olika angående dopet och annat? Frågan gällde teologi, som det inte pratas om tycker jag inom den pingstförsamling, som jag tillhör. Kan var och en ha en egen teologi, tolka efter den egna uppfattningen?

Det gällde allt jag mött inom Svenska Kyrkans Ungas bibelsajt. För de SKU stod bakom och andra lämnade ekonomiska bidrag. Det är skillnad på det fick jag äntligen veta, när jag pressade någon i Svenska Bibelsällskapet. Sajten var för unga mellan 12 – 20+, så vad hade jag där att göra? Jag får skylla mig själv som trodde, att jag kunde få vara med och dela med mig av min bibelkunskap. Bibel 2000 hade just kommit ut och de unga skulle informeras mot fundamentalister (och om homosex som OK). Fundament är synonymt med grund. Är det tillåtet att rycka undan grunden för unga människor och inte undervisa om poängen i bibeln som är Guds förbund och förmåga att hålla sina löften genom Jesus Kristus?

Skall jag skämmas över i min församling, att jag efterlyser bibelstudier? Om jag fattat rätt skall bibelns budskap tolkas i kyrkan/församlingen tillsammans men en och en tar ställning för eller emot vad Jesus Kristus gjort genom sitt liv, sin död och uppståndelse.

Miljonsatning med RFSL/RFSU som läromästare i Svenska Kyrkan

Äktenskap samboföhållande och skilsmässa

Den 10 april hittar jag denna blogg:

Tankar i natten Leo Holtter

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: