Dialog

Här kommer länken till Kyrkans tidning. I senaste kommentaren kommer det tydligt fram vilket budskap som bör bort:

Jesus dog för våra synder på ett kors!

Om det inte finns några synder, så kan jag förstå, att det ser ut som att Gud är grym mot sin son. Om det ordnar sig till slut för alla efter döden, så kan jag fatta, att det ser ut som att Gud är grym mot sin son.

Om det går att hitta på egna tolkningar och skaffa egna gudsbilder, så förstår jag, att det blir komplicerat utan bibelns sammanlagda förkunnelse.

Därför behövs präster och pastorer, som kan förklara sammanhangen! Därför behövs det allmänna prästadömet, som kan berätta om Jesu uppdrag på jorden! Därför behövs även kvinnor!

Vi behöver få samtala om vad vi tror på och varför

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: