Bara ett ord

Om jag skriver ett enda ord, så kan jag dela upp läsarna i tre grupper. Det är en ren gissning, att det skulle gå. En grupp får en association till något gott med festliga minnen runt omkring. En annan grupp tänker fy och usch och associerar till vidrig doft. En tredje grupp har inga uppfattningar eller associationer.
Ordet är surströmming.
 
Jag skriver ett annat ord men då blir skiljelinjerna inte så tydliga. Det går inte att dela upp läsarna i tre grupper.
Ordet är kärlek.
 
Som om det skulle kunna gå att debattera om kärlek vad det innebär?  Som om surströmming inte är en enkel smakfråga och lätt att få fram ett "ja tack" eller ett "nej tack" eller en likgiltighet? Men ordet kärlek….då spretar uppfattningarna åt alla håll.
 
Bibeln berättar om en man, som kom till Jesus och begärde ett enda ord av honom. Hans tjänare var sjuk. Vad ville han egentligen? Skulle Jesus gå med honom hem för att bota tjänaren? Nej, det ville han inte. Det var han inte värd ett besök i hemmet under hans tak av Jesus. Vad ville han då?
Jo, han ville ha ett enda ord av Jesus. Sen skulle tjänaren bli frisk.
 
– Säg ett ord, så blir min tjänare frisk.
 
Detta handlar om attityd i förhållande till Jesus.
Om jag skriver ett enda ord, så gissar jag att läsarna kan delas upp i tre grupper – eller skriver ett enda namn:
 
ISRAEL
 
Det har med attityden till ORDET från Gud att göra. Hans ord går att dela upp i småbitar och trasa sönder. Hans ord går att låta vara helt och ofördärvat.
 
– Säg ett ord, så blir min tjänare frisk.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Bara ett ord”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: