Åsiktsfrihet

Precis så är det. Vi har frihet att ha vilken åsikt som helst om bibelns berättelser som ett enda exempel. Vi har inte några tvångsdop för att kristna alla i Sverige. Visserligen är det aktuellt att avdöpa sig. Eller är det redan glömt detta med den rosafärgade hårtorken på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg? Det var möjligt för personer som ville det, att bli av med sitt dop som skett i faderns, sonen och den helige andes namn genom lite annat vatten och en som sagt rosafärgad hårtork.  Det var möjligt att avsäga sig en handling, som föräldrar valt till sitt barn i späd ålder.
 
Vi har åsiktsfrihet. Vi har yttrandefrihet även om det inte är genomtänkt eller lämpligt att säga. Vi har religionsfrihet i vårt land, som vi kanske inte fattar vidden av.
 
Det är tillåtet att läsa bibeln hur som helst och tolka den hur som helst. Det är tillåtet. Det är tillåtet att påstå, att det är sagor och myter. Vi har åsiktsfrihet i Sverige och ett enda stort vakum efter bibelkunskap. Det är farligt att vara historielös. Det är farligt, att inte ha någon kunskap om vad Gud sagt. Han låter inget ske utan att ha talat om det i förväg. Han hade/har berättat i förväg, att när tiden var inne skulle han sända sin son – inte för att döma välden utan för att frälsa den……
 
Så älskade Gud världen. Så älskar Gud fortfarande, att han talar om i förväg vad som skall ske. Det står att läsa i bibeln. Vi har åsiktfrihet. Vi har yttrandefrihet. Vi har religionsfrihet.
 
Idag har Johannes namnsdag och Johan.  Igår var det Stefan. Stefanos var den förste kristne som stenades till döds för sin tro på Jesus. Innan dess hann Stefanos att berätta om en öppen himmel och Jesus som stod och hurrade på för hans mod.
 
Bäst att kolla vad jag skriver!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: