Eva

Idag är det Eva i almanackan. Igår var det Adam. Jonatan och Natanael har haft sin dag. Det är många bibliska namn dag efter dag. Tills någon får för sig att byta bort…..
 
Det är inne att bryta ner kristna tankemönster och det är svårt att hänga med nu när det går i en så rasande fart.
En kväll för ett par år sen satte jag på TV:n och hamnade mitt i en dialog med Ragnar Dahlberg som programledare och en kvinnlig präst i soffan, som berättade om bibelns början och Eva och Adam. Detta var inte fråga om något syndafall, sa hon. Det var fel bibeltolkning. Hon hade tydligen den rätta, att människan måste få testa sina gränser och lära av sina misstag. Hennes bibeltolkning återkom i söndagens TV-gudstjänst.
 
I dagens samhälle får inte ordet synd förekomma. Då är det bäst att göra om bibelns budskap från början. Demontera. Upprepa "Skulle då Gud ha sagt?"
 
Kvar är i alla fall att allt som Gud skapat var gott. Kvar är i alla fall att Herren Gud presenterade hela sin lustgård för Adam och Eva och visade allt de fick äta och njuta av. Vilka möjligheter! Vilken tillgång! Kvar är att Herren Gud ville och vill och kommer att vilja gemenskap och kommunikation med sin skapelse. Kvar är att Herren Gud fortfarande vill umgås och samtala med oss människor och ge oss frid och glädje som övergår allt förstånd.
 
"Ett barn är oss fött
en son bliver oss given
och på hans skuldror
skall herradömet vila….."

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Eva”

  1. Så sant, så sant, att Herren vill ge oss frid o glädje som övergår allt förstånd. Ta emot och ha nu en Fridfull Julhelg !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: