Inte ett enda ”Gilla”

Nu är jag mer tjatig än någonsin! Gammal och gaggig…

”Ju mer du tjatar ju mer låser de sig,” sa en god vän om alla mina upprepande, att det behövs bibelstudier. Och jag upprepar vad pastorer sagt gång på gång:

”Det finns ingen efterfrågan på bibelstudier.”

Så det blev inte ett enda litet gilla på min gamla blogg från år 2013 på Facebook! I min hembygd går det inte att fatta heller, vad jag menar med att två kyrkor inte kan bli en församling!

Gud är EN. Det går heller inte att säga för huvudsaken är att man tror på någon. ”Nej,” säger jag. Inte ens budordet finns kvar om andra gudar. Penningbegäret är roten till allt ont och bibeln kallar den guden Mammon. Ja, det är otroligt viktigt att ekonomin sköts i kyrkor men det är inte poängen. Judas brukade ta ur kassan till de behövande står det på ett ställe i bibeln. Hans begär efter pengar började inte på en dag.

”Stackars Svenska Kyrkan” var rubriken år 2013 och det är lika svårt idag att försöka påstå, att ritningen till en kyrka församling finns i bibeln. Det är svårt att läsa ritningar för en ovan. De som tänker bygga hus eller de som söker lägenhet gör i alla fall ett försök att studera planeringen. Det är meningslöst att debattera för eller emot vaccin. Alla skall dö men alla tror inte att Jesus vunnit seger åt var och en i vårt ställe. Alla fattar inte att det kommer ett möte med Gud efter döden. Nu erbjuds försoning med Gud genom Jesus. Vägen till fadern är öppen genom hans son. Gåvan är frivillig att ta emot nu.

Visst är det bra med troende präster! Men summan av ordet är Jesus och han är Guds son. Det skall hela församlingens alla (med)lemmar förkunna! Det är Gud som står med alla gåvor och utrustning för tjänst genom den helige Anden.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: