Avkragad präst förkunnar

Som sagt: Mitt intresse är inte ett visst samfund före något annat utan Kyrkan som församling. Där händer mycket! Nye biskopen i Skara stift har valt orden:
Ge Jesus äran

Förre biskopen i Skara hade samtal med prästen inom EFS och lät KG Larsson förlora sina rättigheter att vara präst med krage.

”Vad händer med Syrien?” Läs de föreslagna texterna för söndagen den 19:e augusti. Lyssna och läs bibeln själv.

KG Larsson fortsätter att förkunna Guds ord

P.S.
Det blev så många besök till min Blogg plötsligt. Kan det bero på löpsideseffekten? Det står något intressant på löpsidans affisch, som gör att man köper tidningen t.ex: ”Avkragad präst förkunnar”. Jag har lyssnat på många av KG Larssons bibelstudier över Uppenbarelseboken. De finns att beställa i Ö-viks Pingstförsamling. Denna senaste predikan är från den 19:e augusti. Det som intresserar mig i Svenska Kyrkan är textförslagen över hela kyrkoåret. Nu är KG pingstpastor men började att hänvisa till de föreslagna bibeltexterna. Svenska Kyrkan har en trosbekännelse. Det var den, som blev så aktuell i och med att vi fick en ny ärkebiskop i KG Hammar. Det blev aktuellt med Skaparen och evolutionsläran. Det blev aktuellt med jungfrufödelsen. Det blev aktuellt med uppståndelsen från de döda. Att Jesus skall komma tillbaka för att döma talades det inte om.

Och jag har minne för det som intresserar mig! Det är totalt oväsentligt vem jag Gunnel Bergstrand är som bloggare! Det är väsentligt att upprepa, att Gud talar om i förväg vad som skall ske i framtiden. Där skiljer sig olika tolkningar åt. Bibeln talar om uppenbarelse och handlar inte om efterkonstruktion i Daniels bok som exempel. Tolkningsmodeller och tolkningsföreträde nu är oväsentligt jämfört med hur situationen i Mellersta östern ser ut. Den visar på att tiden är nära – tiden är inne att omvända sig till Gud.

Svenska Kyrkan har en trosbekännelse.

Sju länder runt Israel. Israel är som en liten prick på kartan bara.
D.S.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Avkragad präst förkunnar”

  1. Mycket intressant länk till KG Larsson! Ja. Och tydligt skrivit av mig som fortfarande inte är intresserad av samfundstänkande utan kyrkan som församling. Tack till dig, som klickade fram denna bloggpost igår.

   Guds frid skall bevara våra tankar i Kristus Jesus.
   Hälsningar
   Gunnel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: